Televisie Overige films

. The Music Man. (Morton Da Costa, 1962, VS) Een charmante boef probeert geld uit de zakken te kloppen van vervelende mensen, in dit geval voor de muzieklessen van hun kinderen. Dat de leraar volledig a-muzikaal is, vertelt hij er niet bij. De problemen beginnen als hij zo verliefd wordt op de bibliothecaresse dat hij niet meer weg wil uit het stadje. Een muzikale komedie met excentrieke karakters, groots opgezette dansnummers en memorabele liedjes. The Beatles maakten een coverversie van het liedje Til There Was You. The Music Man BBC 2, 11.00-13.10u.

Dudley Do-Right (Hugh Wilson, 1999, VS). Live-action-versie van getekende tv-serie uit de jaren zestig over Canadese politieagent die snode plannen verijdelt. Met Brendan Fraser, Sarah Jessica Parker. SBS6, 13.00-14.20u.

3 Ninjas Knuckle up (Simon Sheen, 1995, VS). Aflevering uit reeks actiekomedies over minderjarige vechtjassen. VRT, 14.05-15.30u.

L'ours / The Bear (Jean-Jacques Annaud, 1988, Frankrijk). Gedresseerde beren spelen hoofdrol in prestigieuze, oogstrelende natuurspeelfilm van de regisseur van Quest for Fire. Verweesd berenjong bekeert jagers. RTL4, 14.40-16.30u.

Mon père, ce héros (Gérard Lauzier, 1991, Frankrijk). Verstrooiende, vederlichte komedie. Gescheiden Gérard Depardieu brengt kerstvakantie op Mauritius door met 14-jarige dochter Marie Gillian. Zij maakt de een wijs dat Depardieu haar minnaar is en de ander dat hij een ongeneeslijk zieke gangster zou zijn. VRT, 15.30-17.10u.

The Last Unicorn (Arthur Rankin jr. & Jules Bass, 1982, VS). De geest van Tolkien en flower power waart rond in tekenfilm die een relatief geraffineerd verhaal vertelt over een bevallige eenhoorn die gevangen soortgenoten probeert te bevrijden. Ketnet, 18.25-19.45u.

McHale's Navy (Bryan Spicer, 1997, VS). Televisie-serie uit jaren zestig lag ten grondslag aan kinderlijke komedie met Tom Arnold als gepensioneerde marinier die verzocht wordt in actie te komen tegen `de op één na beste terrorist ter wereld'. Veronica, 18.40-20.35u.

Maid in Manhattan (Wayne Wang, 2002, VS). Romantisch sprookje waarin alleenstaande moeder annex kamermeisje Jennifer Lopez door senator-in-spe Ralph Fiennnes wordt aangezien voor een echte dame. RTL5, 20.30-22.30u.

Demolition Man (Marco Brambilla, 1993, VS). Vederlichte actie-komedie laat Sylvester Stallone uitbundig zelfspot bedrijven. Als `de Sloper' komt hij in actie tegen een vervaarlijke goeroe (Wesley Snipes) die in een toekomstig, paradijselijk Los Angeles een verhuld totalitaire maatschappij creeerde. Veronica, 20.35-22.45 uur

Street Fighter (Steven E. de Souza, 1994, VS). Vehikel voor de spierbundels van Jean-Claude Van Damme. Met Raul Julia als gewetenloze dictator. Veronica, 22.45-0.35u.

The Boys (Sidney J. Furie, 1962, Engeland). Rechtbankdrama over vier van moord beschuldige tieners. Met Richard Todd. BBC2, 0.25-2.25u., zwart-wit.

Grosse fatigue (Michel Blanc, 1994, Frankrijk). Aardige komedie wist destijds door te dringen tot het hoofdprogramma van het filmfestival van Cannes, wellicht omdat de film zich deels afspeelt tegen het decor van dat festival. Beroemd acteur – Blanc zelf – blijkt een dubbelganger te hebben (ook weer gespeeld door Blanc), die optimaal profijt trekt van de gelijkenis.

De echte Blanc weet op zeker moment niet meer wat hij zelf en wat `Michel Blanc' gedaan heeft. Dan komt hij Philippe Noiret tegen, die uitlegt dat `we' dat allemaal hebben meegemaakt, dit stadium van depersonalisatie. Ook met Carole Bouquet en een gastrol van Roman Polanski. Maandag, TV5, 10.30-12.00u.