`Taakstraf ex-topman van Ahold'

Twee weken taakstraf, dat zou volgens Ahold-topman Anders Moberg een goede manier zijn om zijn voorganger Cees van der Hoeven te straffen voor het boekhoudschandaal bij het supermarktconcern.

Moberg deed zijn uitspraak gisteren tijdens de Dag van het Aandeel, georganiseerd door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Moberg kreeg van VEB-directeur Peter Paul De Vries drie keuzes voorgelegd. Moest Van der Hoeven de cel in, twee weken werken in een supermarkt of zou er niets hoeven te gebeuren. ,,Het is niet aan mij om het voormalige management te beoordelen. Dat moet de rechter maar doen'', zei de Zweed, die echter wel voor optie twee koos.

De rechtszaak tegen Van der Hoeven en de voormalig financieel directeur van Ahold, Michiel Meurs, begint in maart. Dat Moberg naar de VEB-bijeenkomst kwam is opmerkelijk. Hij lag sinds zijn aantreden bij Ahold vaak overhoop met De Vries, die hij tijdens de aandeelhoudersvergadering vorig jaar bijna te lijf ging uit woede over de niet aflatende kritiek van de beleggersvereniging.

GELD TELT: pagina 25