Stefka Kostadinova leidt olympisch comité in Bulgarije

Stefka Kostadinova (40) is in Sofia gekozen tot voorzitter van het Bulgaars Olympisch Comité. De oud-atlete is met 2,09 meter nog altijd wereldrecordhoudster hoogspringen. In de verkiezing versloeg zij zes tegenkandidaten, onder wie oud-minister Vasil Ivanov van Sport, olympisch roeikampioene Svetla Ocetova en astronaut Alksandr Aleksandrov. De post was vacant nadat Ivan Slavkov uit het Internationaal Olympisch Comité was gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Kostadinova noemde haar benoeming ,,een overwinning van de gehele Bulgaarse sport''. Als hoogspringster won zij de olympische titel in Atlanta (1996) en behaalde zij in Seoul (1988) de zilveren medaille. Bovendien werd zij twee keer wereldkampioen, en was ze viermaal Bulgaars sportvrouw van het jaar.