Radio Voorkeur

Hoorspel. Radiomaker Jeroen Stout schreef een hoorspel over de Amerikaanse radiopionier Lee de Forest. De opkomst van de radio toen lijkt op de introductie van internet nu. In het hoorspel heeft Jeroen Stout authentieke geluiden uit de begintijd van de radio en de draadloze telegrafie verwerkt. We horen zoemende klanken, ratelende morsetekens en het rumoer op straat van krantenjongens. Stout: ,,De Forest was ervan overtuigd dat hij in 1902 al radio-uitzendingen kon gaan verzorgen. Maar het publiek bleef sceptisch.''

Uiteindelijk boekte hij in 1916 twee doorslaggevende successen: de eerste advertentie via de radio en de eerste uitzending van de presidentsverkiezingen. Voor meer informatie zie www.nrc.nl.

Lee De Forest – the Spirit of the Pioneer. Radio 1, 21.00-22.00 uur.

BNR Nieuwsradio. Veel bedrijven verplaatsen hun ICT of administratieve werk naar lagelonenlanden. Is er daardoor nog wel werk voor de uitzendbureaus? Gesprek met directeur Hans Leentjes van Manpower over de concurrentie van het buitenland. BNR Nieuwsradio, zondag van 12.00-13.00 uur (en zaterdag 14.00-15.00 uur)