Radio Voorkeur

Opium. Met schrijver Fouad Laroui, die zichzelf omschrijft als een `in Marokko geboren, Franstalige, intellectuele nomade met een Nederlands paspoort'. In zijn laatste boek schetste hij op tragikomische wijze een beeld van een repressief en corrupt Marokko. Deze week verschijnt zijn roman Het tragische einde van Philomène Tralala. Hierin beschrijft hij hoe een ontwortelde, seksueel aantrekkelijke Marokkaanse vrouw zich staande probeert te houden in een mannelijke, blanke wereld.

Verder een gesprek met de filmregisseuse Simone van Dusseldorp over haar bioscoopdebuut met Diep. Gebaseerd op het boek Het leven Bestaat Niet van Hendrickje Spoor, vertelt de film het verhaal van een veertienjarig meisje dat op het punt staat om liefde en seksualiteit te ontdekken. Radio 1, 19.00-20.00 uur

Simek 's nachts. Gesprek van Martin Simek met Jan Lenferink, bekend als presentator van het televisie programma Rur, over zijn boek dat dit jaar uitkwam genaamd Ben in de stad. Een vrolijk boek over het leven van een moderne hond met zijn baas in de stad Amsterdam. Radio 1, 0.02-1.00 uur