`Het spelen doe ik met de aandelen'

Goos renteniert sinds zeven jaar. Daarvoor werkte hij bij een ingenieursbureau. Hij woont in Hoofddorp.

,,Ik beleg al 25 jaar. Ik investeer in Nederlandse aandelen en ik handel in opties. Daarnaast heb ik twee beleggingsportefeuilles. Maar daar doe ik weinig mee, net als met de opties. Met de opties en de portefeuilles ga ik voor veilig; het spelen doe ik met de aandelen.''

,,Ik bezit aandelen in onder meer Philips, ABN Amro, ING en Randstad. Mijn totale aandelenpakket is ongeveer tweeënhalve ton waard.

,,De opties zitten in een pakket, waar ik zelf niks aan doe. Dat pakket is anderhalve ton waard. De portefeuilles zijn ondergebracht bij ABN Amro. De ene heet Rolinco, van vermogensbeheerder Robeco, en van de andere weet ik de naam nu even niet. Die zijn allebei een ton waard.

,,Ik handel niet heel erg actief in aandelen. Ik koop of verkoop een keer per maand. Ik hou de koersen bij via internet en de krant. Maar meestal ben ik net iets te laat, ik heb al een paar keer een zeperd gehaald. Ik verkocht omdat ik dacht dat het aandeel zou dalen terwijl dat niet gebeurde, en andersom. De klassieke vergissing ja, haha.

,,Dit is de eerste keer dat ik op de Dag van het aandeel ben. Ik wil leren trends eerder te signaleren. Ik lees wel eens een vaktijdschrift, maar daar leer je zoiets ook niet.''