Daimler neemt goed besluit

Opnieuw is een hoofdstuk uit het boek met gruwelverhalen van voormalig DaimlerChrysler-topman Jürgen Schrempp afgesloten. Het Duitse concern heeft zijn minderheidsbelang in de verlieslijdende Japanse autoproducent. Mitsubishi Motors aan zakenbank Goldman Sachs verkocht. De aandeelhouders slaken een zucht van verlichting.

Destijds kocht Daimler in twee delen de aandelen Mitsubishi voor ongeveer 2,2 miljard euro. de laatste jaren ontving Daimler geen dividend. Nu krijgt Daimler ongeveer 1,1 miljard euro terug voor de aandelen.

Hoe vervelend dat ook is, DaimlerChrysler heeft er goed aan gedaan zijn verlies te nemen op wat een waardeloze investering bleek te zijn. Hopelijk zal het concern voor dezelfde meedogenloze aanpak kiezen als het gaat om de andere niet-presterende erfstukken van zijn vroegere topman. En daar hoort Smart, de verlieslijdende mini-auto, ook bij.

Onder redactie van Hugo Dixon.

Voor meer commentaar: zie www.breakingviews.com.

Vertaling Menno Grootveld.

Menno Grootveld [rabotnik@xs4all.nl]