Clap Your Hands Say Yeah ***--

Alsof de jonge David Byrne (zanger van de Talking Heads) dronken door de stad zwalkt en aan menigeen zijn zieleroerselen kwijt wil. Hij probeert te zingen maar kan de toon maar moeilijk vasthouden. Zo klinkt Alec Ounsworth, voorman van Clap Your Hands Say Yeah, de nieuwste aanwinst uit Brooklyn, New York. Op hun titelloze debuut-cd – alleen nog via importzaken verkrijgbaar – laat de groep horen dat dwaasheid niet vermeden moet worden. Niet alleen de ontsporende stem van Ounsworth, maar ook de liedvormen zijn dwars. De opener laat Ounsworth horen als een kwakzalver die de mensen wat wil aansmeren, en de andere nummers rammelen zich hotsend en botsend naar een goed einde, met soms een refrein en soms ook niet. Het is het vuur in het gitaarspel, het jengelde orgel en de gejaagde drum die CYHSY zo aantrekkelijk maken. Bovendien bedenkt Ounsworth songtitels als `The Skin Of My Yellow Country Teeth' en `Let The Cool Goddess Rust Away'. Vanavond, zaterdag, speelt de groep in Paradiso, Amsterdam.

Clap Your Hands Say Yeah (Import)