Bill Frisell: East/West ****-

Waarom zou je snel gitaar willen spelen als het ook lijzig kan? Bill Frisell slaagt erin Bob Dylans `A Hard Rain's A-Gonna Fall' nog trager te spelen dan de troubadour zelf, wat twaalf spannende minuten oplevert. Het staat op de West-kant van deze dubbel live-cd, opgenomen in het Californische Oakland met drummer Kenny Wollesen en Tony Scherr op bas. Dat langzaam niet gelijkstaat aan leeg blijkt op de momenten dat Frisell er een dosis gruis in gooit, soms in de vorm van (eigen) samples.

Op de Oost-kant, opgenomen in de New-Yorkse club Village Vanguard, met Viktor Krauss in plaats van Scherr, is het repertoire een vergelijkbaar mengsel van (song)standards en eigen composities. Wel zoekt Frisell het hier meer in kleine dingen, zoals het nogal zotte `Crazy' waarin een club gitaristen rond een kampvuur lijkt te zitten.

Gisteren stond hij in Amsterdam (BIMhuis) en vandaag in Rotterdam (Lantaren). Met naast hem een viool en een slide gitaar; kan het misschien nog langzamer?

Bill Frisell: East/West

(Nonesuch 0 7559 79863-2 7)