www.nrc.nl

Vandaag op de website van NRC Handelsblad een nieuwe aflevering van de taalrubriek Woordhoek en nieuwe bijdragen in de weblog van Marie-José Klaver.

Digitale zaken. Marie-José Klaver schrijft in haar weblog over een vernieuwde website voor gehandicapten in natuurgebieden. ,,Veel mensen met een handicap of een chronische ziekte ondervinden problemen bij het bezoeken van een natuurgebied in Nederland. Welke gebieden wel goed toegankelijk zijn is te vinden op

www.natuurzonderdrempels.nl.''

Verder aandacht voor spam, ongewenste reclame via e-mail. ,,Vanuit de slaapkamer in het huis van zijn vader verdiende de Britse computerfraudeur Peter Francis-Macrae via spamacties en domeinregistratiefraude een bedrag van 2,3 miljoen euro. Via spam bood Francis-Macrae allerlei domeinen aan, waaronder onbeschikbare .eu domeinen. De 23-jarige Francis-Macrea, die momenteel terechtstaat, wordt beschouwd als de grootste spammer van Groot-Brittannië.''

Zie www.nrc.nl/klaver.

Bikkel. In zijn rubriek Woordhoek beantwoordt Ewoud Sanders vragen van lezers over taal. Kun je een meisjesjaarclub 'Bikkel' noemen? Is dolscheuten een vergeten dialectwoord of komt het nog voor? En waar komt het vandaan? En is het `ik kan er geen genoeg van krijgen' of `ik kan er niet genoeg van krijgen'? Sanders ziet niet in waarom `geen genoeg' fout zou zijn. ,,Er is geen betekenisverschil, het gaat om een variatie van dezelfde uitdrukking.''

Meer op www.nrc.nl/woordhoek.