Vierde liquidatie in criminele milieu

Voor de vierde keer in tien dagen werd gisteren wederom een liquidatie in het criminele milieu uitgevoerd. De 44-jarige George van Kleef werd rond kwart over acht voor de ingang van de jachthaven in Amsterdam-Buitenveldert van dichtbij doodgeschoten. De vermoedelijke daders ontsnapten per fiets.

Het slachtoffer is een bekende van de politie, zo maakte een woordvoerder van de Amsterdamse politie bekend. Van Kleef zou behoren tot de vriendengroep van Kees Houtman, die vorige week woensdag werd vermoord. Die dag werd ook de Amsterdamse topcrimineel John Mieremet geliquideerd in Thailand. Twee dagen daarvoor was ex-advocaat Evert Hingst, onder meer raadsman van Mieremet, doodgeschoten. Het openbaar ministerie verdacht Hingst van witwaspraktijken.

Van Kleef, volgens bronnen een relatief kleine speler in het criminele circuit, zou ook een bekende van Heineken-ontvoerder Holleeder zijn geweest. Het rechercheteam onderzoekt het mogelijke verband tussen de verschillende misdrijven, aldus de Amsterdamse politie.

Volgens de politie zijn twee personen na de schietpartij weggefietst in de richting van het Amsterdamse Bos. De omgeving werd afgezet en de recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Het Amsterdamse Bos werd uitgekamd, maar vooralsnog ontbreekt elk spoor van de daders, aldus een woordvoerder van de politie. De zegsman wilde vanochtend niet zeggen of de fiets van de vermoedelijke daders is teruggevonden.