Sint in aantocht

De burgemeester van Sneek, Arno Brok, zal morgenmiddag de eerste zijn die Sinterklaas de hand mag schudden als de goedheiligman voet zet op Nederlandse bodem. Ook zal hij de Sint kort toespreken. ,,Ik twijfel nog of ik begin met lieve Sint of beste Sint'', zegt burgemeester Brok. ,,Ik ben niet zenuwachtig voor de toespraak en zal hem helemaal uit mijn hoofd doen.'' Over de inhoud wil de burgemeester nog niets zeggen. Wel zegt hij de toespraak in het Nederlands, Fries en Snekers te zullen houden. ,,Sint spreekt alle talen, die kan dat zeker verstaan.''

Als hoofd van politie is burgemeester Brok niet alleen verantwoordelijk voor de veilige aankomst van Sint maar ook van de pakjes. ,,Voor de stoomboot van Sint moet vrij baan gemaakt worden'', zegt burgemeester Brok. ,,Er mogen geen boten varen rondom Sneek voordat Sinterklaas er is.'' In Sneek zelf zijn 130 politie-agenten ingezet. ,,Eenmaal in Sneek moeten wij ervoor zorgen dat de pakjes veilig door heel Nederland verspreidt kunnen worden.'' De burgemeester heeft er alle vertrouwen in dat zijn geheime veiligheidsplan waterdicht is. ,,Wij hebben ruimschoots ervaring met grote activiteiten. Denk maar aan de elfstedentocht.''

De aankomst van Sint Nicolaas zal morgen rechtstreeks worden uitgezonden op NPS, tussen 12.00 en 13.15 uur op Nederland 3.