Radio Voorkeur

Willem Jan Otten. Na achten de vijfde en laatste aflevering van Specht en Zoon in De Avonden van de VPRO op de middengolf. In het kader van de Week van het Luisterboek leest Willem Jan Otten deze week dagelijks tussen acht en negen, in vijf lange delen, zijn roman Specht en Zoon voor. De Avonden, 20.00-23.00, 747AM

Kunststof. Gast is Wim Hazeu, die een biografie schreef over Simon Vestdijk, en gisteren promoveerde. In Vestdijk, een biografie toont beroepsbiograaf Wim Hazeu de werkkamer, maar ook de onbekende kanten van een van Nederlands grootste schrijvers. Zijn liefde voor de schrijfster Henriëtte van Eyk vormt de leidraad van het boek. Radio 1, 19.00-20.00 uur

Wereldmuziek. Radio 4 heeft een dagelijks programma met de beste niet-westerse muziek, de World Music Charts Europe. Het is gebaseerd op een maandelijkse top-twintig van nieuwe wereldmuziekplaten, samengesteld door vijftig Europese dj's uit 25 landen. In twaalf jaar tijd is het een standaard geworden in wereldmuziek-kringen. Het programma wordt elke werkdag uitgezonden van 22.30-23.00 uur, Radio 4FM.