Bobsleesters Jurg en Broeders mogen naar Winterspelen

Eline Jurg en Ilse Broeders hebben kwalificatie afgedwongen voor de Olympische Winterspelen van Turijn. De twee bobsleecombinaties slaagden tijdens de wereldbekerwedstrijd in Calgary erin zich bij de beste twaalf te scharen. Dat was voldoende voor een ticket naar Turijn. Jurg en remster Christel Bertens eindigden in de Canadese stad na twee runs op de negende plek. Omdat slechts twee teams per land naar de Spelen mogen, wordt elke derde combinatie van een land geschrapt. Zodoende werd Jurg op de `geschoonde lijst' achtste. Broeders eindigde samen met remster Jeannette Pennings als veertiende, maar vond op de geschoonde lijst haar naam terug op de elfde plaats. Ook voldoende voor een olympisch deelnamebewijs. Jurg en Broeders zijn de eerste Nederlanders die zich hebben verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Zelfs hun remsters hebben nog geen ticket naar Turijn gekregen. Op 6 januari wordt bepaald welke vrouwen Jurg en Broeders vergezellen naar de Spelen.