Ann Demeester benoemd tot directeur De Appel

Ann Demeester wordt directeur van het Amsterdamse kunstcentrum De Appel. Ze volgt Saskia Bos op die per 17 oktober is vertrokken naar The Cooper Union in New York. De Vlaamse Demeester (1975) is nu nog directeur van de kunstinstelling W139, eveneens in Amsterdam. Vanaf voorjaar 2006 wordt ze verantwoordelijk voor het tentoonstellingsprogramma van De Appel en voor de internationale opleiding voor medewerkers van kunstinstellingen. Volgens het bestuur van De Appel is Demeester gekozen ,,uit een sterk veld van internationale sollicitanten''. Voorzitter Rick van der Ploeg verwacht dat zij ,,het best de missie van De Appel om de laatste ontwikkelingen in de beeldende kunst op een nationaal en internationaal forum te tonen, gestalte kan geven''. Ann Demeester is benoemd voor een periode van vijf jaar.