Amsterdam doet tv-zender AT5 van de hand

Het college van burgemeester en wethouders in Amsterdam heeft ingestemd met overname van de lokale tv-zender AT5 door Chellomedia, een zusterbedrijf van kabelaar UPC. De gemeenteraad moet dat besluit nog goedkeuren. Het is de bedoeling dat AT5 programma's gaat maken voor digitale themakanalen van Chellomedia. Voor kijkers van AT5 zal er door de overname weinig veranderen. De programma's en de werkgelegenheid blijven in de nieuwe opzet behouden. Als de overname doorgaat, stopt een jaarlijkse subsidie van 1,8 miljoen euro van de gemeente aan AT5. Wel ontvangt de omroep dan nog steeds 1,3 miljoen euro per jaar. Dat geld komt uit de opbrengst van de verkoop van kabelnetwerk door de gemeente. Het moet besteed worden aan onafhankelijke nieuwsprogramma's.