Televisie Overige Films

Grosse fatigue (Michel Blanc, 1994, Frankrijk). Aardige komedie wist destijds door te dringen tot het hoofdprogramma van het filmfestival van Cannes, wellicht omdat de film zich deels afspeelt tegen het decor van dat festival. Beroemd acteur – Blanc zelf – blijkt een dubbelganger te hebben (ook weer gespeeld door Blanc), die optimaal profijt trekt van de gelijkenis. De echte Blanc weet op zeker moment niet meer wat hij zelf en wat `Michel Blanc' gedaan heeft. Dan komt hij Philippe Noiret tegen, die uitlegt dat `we' dat allemaal hebben meegemaakt, dit stadium van depersonalisatie. Met gastrol van Roman Polanski. TV5, 22.30-24.00 uur

The True Story of Jesse James. (Nicholas Ray, 1957, VS) Western die bedoeld was als correctie op de volgens Ray overgeromantiseerde versie van Henry King uit 1939, maar neemt zelf ook weer een loopje met de feiten. Rebelse tiener keert zich in wanhoop af van de Amerikaanse Burgeroorlog en sluit zich aan bij de Quantrill-bende. Morgen: BBC2, 14.30-16.30 uur