Televisie Film van de dag

Changing Lanes. De gladde advocaat Gavin Banek (Ben Affleck) rijdt Doyle Gipson (Samuel L. Jackson) aan, die haastig op weg is naar een rechtszaak. Na Doyle een blanco cheque te hebben aangeboden, scheurt Gavin er vandoor, Doyle verbijsterd achterlatend. Een lift krijgen, ho maar, terwijl ze toch echt allebei dezelfde kant opmoesten. Doyle komt te laat en verliest zijn voogdijzaak.

Maar het is vooral de ongemanierdheid van Gavin die hem in woede doet ontsteken. Tijd voor wraak! Dan begint een tergend kat-en-muis-spel tussen de twee. Het begint met wat pesterijtjes tot het gierend uit de hand loopt. Changing Lanes laat zien hoe een kleine gebeurtenis kan leiden tot het openen van een beerput van haat. Het eerste uur, waarin de twee mannen nog volop elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen, is het beste. Daarna komt er een moralistische ommezwaai die de film geen goed doet.

(Roger Michell, 2000, Verenigde Staten), Net5, 20.30-22.30 uur, onderbroken door reclame