Radio Voorkeur

Willem Jan Otten. Na achten de vierde aflevering van Specht en Zoon in De Avonden van de VPRO op de middengolf. In het kader van de Week van het Luisterboek leest Willem Jan Otten deze week dagelijks tussen acht en negen, in vijf lange delen, zijn bekroonde roman Specht en Zoon voor, winnaar van de Libris literatuurprijs.

De Avonden, 20.00-23.00, 747AM

Ben Knapen. Gesprek met journalist Ben Knapen, oud-hoofdredacteur van deze krant en de nieuwe correspondent voor NRC Handelsblad in Zuidoost-Azië met als standplaats Djakarta. Knapen, die historicus is, schreef onlangs een boek over Johan van Oldenbarnevelt, De man en zijn staat. Kunststof, Presentatie: Petra Possel.

Radio 1, 19.00-20.00 uur

Berend Boudewijn. Morgen begint het elfde seizoen van de succesvolle tv-serie Baantjer. De eerste aflevering, getiteld De Cock en de moord op de stoep, is geschreven door Berend Boudewijn. In Casa Luna een gesprek met Boudewijn over het schrijven en regisseren van Baantjer. Ook vertelt hij in het algemeen over de televisiewereld. Radio 1, Casa Luna, 0.00-2.00 uur