FIFA-preses verklaart oorlog aan `elleboog'

Sepp Blatter heeft met het oog op de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal de `elleboog' de oorlog verklaard. De Zwitserse voorzitter van de wereldvoetbalbond is van mening dat dit kwaad om zich heen grijpt op de velden. ,,Het is beangstigend te zien bij hoeveel kopduels de armen mee omhoog worden genomen met alle risico's vandien voor de tegenstander'', aldus Blatter. De voorzitter wil korte metten maken met het fenomeen.

Blatter deed zijn uitspraken bij een vergadering over de juridische aspecten van sportblessures. De FIFA-preses is van plan de scheidsrechters met het oog op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland van instructies te voorzien. Zij moeten het `inzetten van armen en ellebogen' wat hem betreft veel strenger bestraffen. ,,In ongeveer 15 procent van de voetbalblessures gaat het om hoofdletsel. Niet zelden ontstaan daarbij gecompliceerde hersenbeschadigingen'', lichtte FIFA-arts Jiri Dvorak de plannen van Blatter toe.