www.nrc.nl

Vandaag op de website www.nrc.nl onder andere een nieuwe aflevering van de schaakrubriek van Hans Ree en een serie over spelletjes, in de aanloop naar Sinterklaas.

Hans Ree schrijft over sponsoring van schaakclubs. Hij refereert aan een gerucht dat de sportredactie van de Volkskrant eens de naam van de schaakvereniging Paul Keres in SV Utrecht veranderde, omdat men dacht dat Paul Keres een sponsor was. ,,Ik denk niet dat het gerucht op waarheid berust, maar met het vermelden van sponsornamen is die krant inderdaad terughoudend; de schaakclub die elders hotel.nl wordt genoemd heet daar nog gewoon Groningen. Ik heb zelf in deze zaken gemengde gevoelens. Ik vind ook dat die club Groningen heet en niet hotel.nl, maar aan de andere kant zie ik graag dat schaakclubs geld krijgen en ik begrijp dat instellingen die dat geld geven er een zekere naamsbekendheid voor terug willen krijgen.'' Meer op www.nrc.nl/denksport.

In de aanloop naar sinterklaas speelt redacteur Hendrik Spiering nieuwe bordspelletjes. De laatste aflevering gaat over de nieuwste varianten op Carcassonne. ,,De indrukwekkendste variant is Carcassonne De Stad, alleen al door de stoer geurende houten kist waarin het spel verpakt zit. In dit spel zit je niet meer in het vrije veld, vol weilanden en aparte steden, nee, je bouwt samen aan één stad, met woonwijken (in plaats van steden) en markten (in plaats van weilanden). De grote ingreep in het spel is dat je al snel ook aan een muur moet bouwen die langzaamaan de hele stad omringt.'' Zie www.nrc.nl/rubrieken/

spelletjes.html.