Schoolboek blijft bij Wolters

Uitgever Wolters Kluwer gaat zijn divisie schoolboeken – in Nederland bijvoorbeeld bekend van de Bosatlas – niet verkopen. Bestuursvoorzitter Nancy McKinstry reageerde vanochtend, in een vraaggesprek op de tv-zender CNBC, op geruchten dat de divisie te koop zou zijn. Het is een kernactiviteit, zei McKinstry: ,,Onze posities in Europa zijn sterk en we hebben de onderwijstak altijd nodig om andere activiteiten te ondersteunen.''

De uitgever, die vooral werkt voor professionele klanten als juristen en accountants, behaalde afgelopen kwartaal een nettowinst van 79 miljoen euro, een fractie minder dan waar analisten op hadden gerekend. De winst was veel lager dan in dezelfde periode een jaar geleden, maar destijds behaalde de uitgever een boekwinst van 59 miljoen euro op de verkoop van de vakbladen van het Nederlandse Ten Hagen & Stam.

De omzet steeg van 825 tot 862 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat exclusief bijzondere posten steeg van 122 tot 125 miljoen euro. Beleggers reageerden nauwelijks op de cijfers. De koers daalde vanochtend 0,5 procent tot 15,79 euro.