Minder reizen en meer bezig zijn met mensen

Minder reizen en meer met mensen bezig zijn. Annemieke Mossou (40) stapte onlangs over van computerbedrijf Dell naar adviesbureau Accenture waar ze als human resource manager zo'n veertig mensen onder zich heeft werken. ,,Ik stap nu elke dag in Almere in de auto en ga naar Amsterdam. Voorheen ging de reis naar Schiphol en stapte ik op het vliegtuig'', aldus Mossou. ,,Ik deed dat al twaalf jaar en had er behoefte aan wat vaker thuis te zijn.'' Bij Dell was Mossou verantwoordelijk voor personeelszaken in West-Europa. De werkzaamheden van toen en nu zijn grotendeels gelijk, al is het product anders. ,,Bij Accenture is de kennis van mensen het product. Dat was ook een reden om te veranderen.'' Accenture is wereldwijd actief in management consulting en outsourcing. In de 48 landen waar het bedrijf actief is werken ruim 123.000 mensen, van wie 1.800 in Nederland. Accenture nam ook Sandra Lemmens (39) aan als recruitment manager. Lemmens kwam van Cap Gemini.

Personalia@nrc.nl