Chinese gamer speelt zich dood

Een Chinees meisje dat luisterde naar de nickname `Snowly' is eind oktober van uitputting overleden nadat ze dagen achtereen zonder slaap en met te weinig eten en drinken het online spel World of Warcraft had gespeeld. Vorige week werd haar virtuele karakter door haar medespelers begraven. Dit meldt de Chinese nieuwssite Xinhua.

World of Warcraft wordt wereldwijd door ruim 4,5 miljoen mensen gespeeld. Het voltrekt zich in een fantasiewereld met tovenaars en monsters. De virtuele karakters trekken op in groepen die samen ingewikkelde queestes moeten volbrengen. Met de opgedane ervaring klimt de speler binnen de hiërarchie van het spel.

Wie in World of Warcraft vooruit wil komen ziet zich genoodzaakt dagelijks uren achter de computer door te brengen. Betalen kan ook. Op veilingsite eBay moet voor een ver ontwikkeld karakter duizenden dollars worden neergeteld.

Het overlijden van `Snowly' is niet de enige dood die recentelijk te betreuren was in de Aziatische gemeenschap van gamers. In augustus overleed in Korea een 28-jarige man die vijftig uur achter elkaar het online spel Starcraft had gespeeld.