Bloomberg blijft burgemeester

De stad hangt er al dagen vol mee (zie posters), maar op straat was er vandaag weinig van te merken: de stad koos een nieuwe burgemeester. De strijd leek al weken beslist, en dat werd vanavond bevestigd: Michael Bloomberg blijft. De Democraat die Republikein werd won zo’n zestig procent van de stemmen, de Latino-kandidaat Ferrer

Bloomberg blijft burgemeester

De stad hangt er al dagen vol mee (zie posters), maar op straat was er vandaag weinig van te merken: de stad koos een nieuwe burgemeester. De strijd leek al weken beslist, en dat werd vanavond bevestigd: Michael Bloomberg blijft.

De Democraat die Republikein werd won zo’n zestig procent van de stemmen, de Latino-kandidaat Ferrer maakte vandaag geen echte kans. Ferrer gaf de schuld van zijn verlies aan de 74 miljoen dollar die miljardair Bloomberg in zijn campagne stak en wist zijn strijd om de ‘twee verschillende New Yorks’ (een arm, het ander rijk) weer bij elkaar te brengen, niet te winnen.

Gevraagd waarmee Bloomberg zijn eerste termijn de meeste indruk maakte, antwoordt een derde van de kiezers: het verbod op roken in café en restaurant.