Blessure beëindigt bokscarrière van kampioen Klitsjko

Vitali Klitsjko stopt met onmiddellijke ingang met boksen. Dat heeft de 34-jarige wereldkampioen in het zwaargewicht vanmorgen bekendgemaakt in Hamburg. Klitsjko, bijgenaamd Iron Fist, zou zaterdag in Los Angeles zijn titel van de World Boxing Council verdedigen tegen de Amerikaan Hasim Rahman, maar de Oekraïener liep vorige week een ernstige knieblessure op, die hem dwong het gevecht af te zeggen. De revalidatie zou zes maanden in beslag nemen. ,,Het is een lastige beslissing, maar ik wil afscheid nemen op m'n top en de weg vrijmaken voor mijn opvolgers'', zei de oudste van de twee boksbroers vanmorgen. Klitsjko veroverde de (vacante) wereldtitel in de koningsklasse van de bokssport vorig voorjaar door een zege op de Zuid-Afrikaan Corrie Sanders.