www.nrc.nl

Vandaag op de website van NRC Handelsblad onder meer een nieuwe aflevering van de rubriek 'Economie voor jou' en de marathon op Weblog New York.

Canada. De rubriek Economie voor jou brengt wekelijks de achterkant van het financiële en economische nieuws. Economische termen worden uitgelegd in de begrippenlijst. Jan Pleus schrijft deze week over Canada. ,,Een flinke reserve aan grondstof, die ook nog eens explosief in prijs stijgt. Je kunt het als land slechter treffer. Zo op het eerste gezicht kunnen de Canadezen hun lol niet op. Vooral door de snelle groei van de Chinese economie is de vraag naar grondstoffen op de wereldmarkt snel gestegen. [...] Een van de landen die daarvan profiteert is Canada. Tenminste, de provincies die olie, steenkool en hout voortbrengen: Alberta, Brits Columbia en Saskatchewan.'' Meer op www.nrc.nl/evj.

Marathonman. Correspondent Freek Staps volgde in zijn Weblog New York de Nederlandse marathonloper Hans de Koning. Zondag namen hij en 2.055 andere Nederlanders deel aan de marathon van New York. ,,Hans heeft het gehaald'', schrijft Staps. In 3 uur, 57 minuten en 7 seconden liep hij de marathon van New York. Op 1st Avenue stonden vrienden en familie hem aan te moedigen. Het was zwaar. ,,Alles doet pijn'', aldus De Koning. ,,Vooral die laatste tien kilometer waren onaangenaam. Kramp. En ik werd ingehaald door een gast met één been. Nou, dat is een sloper hoor.'' Op de Weblog New York staat een filmpje van Hans' aankomst. ,,Dit zou verslavend moeten zijn. Niet voor mij. Ik ben alleen maar opgelucht.'' Meer op www.nrc.nl/newyork.