Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Straf na racistische taal

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond heeft Anderlecht-voetballer Nenad Jestrovic gisteren bestraft met een schorsing van drie duels. De Serviër kreeg vorige week in de Champions Leaguewedstrijd in en tegen Liverpool een rode kaart wegens racistisch taalgebruik.

De Deense arbiter van de wedstrijd, Kim Milton Nielsen, hoorde Jestrovic roepen tegen Mohamed Sissoko van de thuisploeg het volgende roepen: `Rot op, zwarte schoft!'. Anderlecht, dat door vier nederlagen al is uitgeschakeld in de Champions League, kan Jestrovic in elk geval niet opstellen in de resterende twee wedstrijden van Europa's belangrijkste clubcompetitie, tegen Chelsea en Betis Sevilla.