www.nrc.nl

Vandaag op de scholierensite van NRC Handelsblad, www.nrc.nl/scholieren, een nieuwe weekkrant met een keuze uit het nieuws van de afgelopen week.

De site opent met een lovende recensie van de nieuwe versie van Jesus Christ Superstar, de rockopera van Andrew Lloyd Webber. Hoewel de oorspronkelijke musical al heel wat heilige huisjes omwierp, schrijft de recensent, blijft er aan dit moderne passieverhaal toch vaak allerlei reli-kitsch kleven. Maar in deze versie van regisseur Paul Eenens is dat niet zo. Opvallend is de duidelijke verwijzing naar `die andere religieuze moord vorig jaar'. Bij de recensie een link naar een groot artikel over de groeiende jongerenkerken: God voelde als een xtc-pil.

Verder in de weekkrant:

Verklaringen voor het aanhoudende geweld in de Parijse voorsteden.

Britse jongen vindt zijn donorvader via DNA-onderzoek en internet.

Een jaar na de moord op Theo van Gogh: jongeren tussen Osama en Lonsdale.

Waarom het niet `klopt' dat het publiek de schouders ophaalt na de zoveelste afrekening.

De krapte op de arbeidsmarkt leidt tot cv-vervalsing.

De serie `de literaire x-factor' gaat deze week over Het geheim van Anna Enquist. Heel lovend is Pieter Steinz niet over deze roman. Hij leest lekker weg, maar overdondert niet. Maar lezers zijn dat blijkbaar niet met recensenten eens, van hen krijgt dit boek wel degelijk de kwalificatie `literaire x-factor' mee.