Televisie Film van de dag

Almost Famous. Regisseur Cameron Crowe werkte begin jaren zeventig als zestienjarige (!) voor Rolling Stone, de jongste redacteur ooit van het toonaangevende muziekblad. Hij schreef reportages over de uitspattingen van Led Zeppelin en andere rockgiganten. In zijn nostalgische terugblik op die tijd verwerkte hij zijn ervaringen tot een verhaal over de vijftienjarige William Miller, die tot zijn stomme verbazing op tournee gaat met de band Stillwater en daar een artikel over mag schrijven voor de Rolling Stone. Hij is getuige van de interne ruzies binnen de band tussen de zanger (met een groot ego) en de gitarist (met een nog groter ego). Maar kan je daar nog over schrijven als je inmiddels bevriend bent geraakt met de gitarist? Hij wordt bovendien verliefd op de groupie van de gitarist, Penny Lane (heerlijk ontwapenend gespeeld door Goldie Hawns dochter Kate Hudson). Crowe laat de jaren zeventig vol liefde herleven in het zeer aanstekelijke Almost Famous. (Cameron Crowe, 2000, VS)

Net5, 20.30-22.50u.