Gouden Zwaan voor Massimo Molinari

Gisteren werden tijdens het Holland Dance Festival in het Lucent Danstheater de jaarlijkse VSCD-dansprijzen uitgereikt. De Zwaan voor beste dansprestatie van het vorige seizoen ging naar de Iraans-Duitse danseres Parvaneh Sharafali (1978) van het Nederlands Dans Theater voor haar rol in de choreografie Drawn Onward. Die productie van de choreografen Paul Lightfoot en Sol Léon was tevens genomineerd voor de Zwaan voor beste seizoensproductie maar die ging naar de op schilder Francis Bacon geïnspireerde choreografie Bacon van Nanine Linning (1977). De loopbaanprijs Gouden Zwaan werd uitgereikt aan de Italiaanse danser Massimo Molinari (1972). Molinari is al jaren een van de toonaangevende dansers bij Dansgroep Krisztina de Châtel. Volgens Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties is Molinari een ,,begaafd en prachtig'' danser die ,,jarenlang op hoog niveau zowel publiek als pers voor zich heeft gewonnen''.