Chelsea verliest van Manchester

Vijf dagen na de verliespartij in de Champions League bij Betis Sevilla is sterrenploeg Chelsea opnieuw onderuitgegaan. Rivaal Manchester United was met 1-0 te sterk op Old Trafford.

Coach Ferguson kon de triomf op het ongenaakbaar geachte Chelsea goed gebruiken. Door de tegenvallende resultaten in eigen land en in de Champions League nam de druk flink toe. Middenvelder Fletcher maakte na een half uur met een kopbal de winnende treffer.

Robin van Persie scoorde voor Arsenal. De voormalige Feyenoorder nam zaterdag de openingstreffer in het duel met Sunderland (3-1) voor zijn rekening. Eerder in de week was de Nederlander in de Champions League tegen Sparta Praag al goed voor twee doelpunten.

Ook Roy Makaay trof doel en dat had ruim 1.100 minuten geduurd. De Nederlandse spits van Bayern München wist in de topper met Werder Bremen vlak voor rust doelman Reinke te passeren. Makaay zorgde daarmee voor de 3-1, tevens de eindstand, waardoor Bayern de voorsprong op Bremen vergrootte tot vijf punten.

Real Madrid behaalde gisteravond met de nodige moeite drie punten. De Koninklijke versloeg voor eigen publiek Zaragoza met 1-0. De Braziliaanse verdediger Roberto Carlos redde zijn ploeg door tien minuten voor tijd een strafschop te benutten. Club Atletico Osasuna is ook na elf speeldagen de verrassende koploper in Spanje. De trots van Pamplona versloeg in San Sebastian Real Sociedad met 2-1 en behield drie punten voorsprong op Real Madrid. Barcelona bleef in de buurt van de koploper door een uitzege op het verrassend sterke Getafe.

FC Porto profiteerde volop van de misstap van koploper Braga, dat zijn eerste nederlaag van het seizoen leed in de Portugese competitie. Co Adriaanse zag zijn ploeg gisteravond met 1-0 winnen bij Paços de Ferreira, ook al moest de wedstrijd grotendeels met tien man worden afgewerkt, na een rode kaart voor verdediger Pedro Emanuel.

Benfica leverde twee kostbare punten in tegen Rio Ave (2-2). De Portugese kampioen, geleid door Ronald Koeman, mocht over de eindstand niet eens mopperen.