Van Kooten en De Bie

Zeven jaar na hun laatste tv-uitzending namen Kees van Kooten en Wim de Bie in drie middagen weer nieuw materiaal op. De cd De Typeplanner bevat een serie navigatie-sketches met oude bekenden als Jet en Koosje Veenendaal, de Vieze Man en moeder Carla en zoon Frank van Putten.

,,De vrije jongens F. Jacobse en Tedje van Es zijn uit de dood herrezen. Hoewel de leiders van de Tegenpartij al in mei 1981 door hun makers werden geliquideerd, is hun Haagse geluid toch te horen op De Typeplanner, waarop ook veel andere types van Van Kooten en De Bie als navigatie voor automobilisten dienen. ,,Wat rij je toch als een oud wijf, man'', snerpt Jacobse tegen Van Es, en dan volgt vijf minuten geharrewar.''

Henk van Gelder, 3 november 2005

Koot & Bie Audiotheek, Universal/Nikkelen Nelis 983 442-3

ccccC