Televisie Film van de Dag

Dr. Dolittle (Betty Thomas, 1998, VS). De ARD zendt een komedie met Heinz Rühmann uit, en vanavond Howard Hawks' Eerste Wereldoorlogfilm Sergeant York. In het laatste geval moet je het doen met een in het Duits nagesynchroniseerde Gary Cooper.

Eigenlijk kun je beter een dvd huren dan kijken naar Dr. Dolittle, de remake van de gelijknamige film uit 1967 met Rex Harrison als dokter die de gave heeft dieren te verstaan.

De aardige liedjes van Leslie Bricusse zijn in de remake vervangen door hiphop, het is immers een film met de zwarte komiek Eddie Murphy – wiens vette jaren al lang achter hem liggen. Ondanks het treurige niveau kwam er zelfs een vervolgfilm.

Deze krant vatte het mooi samen: ,,De musical Doctor Dolittle mag dan de reputatie hebben van een saaie superflop, het was een meesterwerk (twee Oscars, negen nominaties) in vergelijking met de nieuwe niet-muzikale versie Dr. Dolittle.'

RTL5, 20.30-22.00u.