Sugababes

,,Pas na een maand heb ik hem voor het eerst in het echt gezien'', vertelt Bianca Bezem (16). Ze zit op de Toorop-mavo en woont in de Rotterdamse wijk `Cool'. ,,Maar ik kom niet vaak in Rotterdam, het is zo gewoon'', vertelt ze. Liever is ze thuis aan het surfen en chatten. Op de site www.sugababes.nl heeft ze – net als veel jongeren – een eigen profiel. In haar msn-lijstje staan tientallen mensen, onder wie... Youri Bakker (18) uit Zwijndrecht, ook lid van `sugababes'. ,,Ik zag haar profiel en dacht: ik stuur een berichtje'', aldus Youri, leerling van het grafisch lyceum in Rotterdam.

,,Jongens reageren vaak op mijn profiel'', vertelt Bianca. ,,Meestal schrijven ze zoiets als: hee lekker ding! Dat zijn players, die schrijven dat aan iedereen.'' Youri was anders. ,,Hij schreef: hoi, hoe is het? Je bent best wel heel mooi.'' Bianca reageerde en er ontstond een – steeds levendiger – uitwisseling van e-mails. ,,Totdat we elkaar opnamen in onze msn-lijst'', vertelt Bianca. ,,Toen konden we met elkaar chatten.''

Een maand lang bleven Youri en Bianca `lettertjes op een scherm' voor elkaar. Toen wilde Youri afspreken. Youri: ,,Dat was erg spannend. Op het internet weet je nooit of je iemand kunt vertrouwen.'' Ze spraken af bij het Centraal Station in Rotterdam. Bianca: ,,Ik was heel zenuwachtig. Hij was veel langer dan ik me had voorgesteld. En ineens had hij een stem, en bewoog hij.'' Ze nam Youri meteen mee naar het verjaarsfeest van haar broer. Daar zat hij, tussen alle familie. `Is dat je nieuwe vriendje?' vroegen haar ouders. `Ja hoor' zei ze. Op haar kamer gingen ze voor het eerst zoenen. ,,Dat zijn karakter goed was, wist ik al'', zegt Bianca. ,,Maar toen ik hem zag dacht ik ook: die is leuk, dat wordt wel wat!''

Net als voor de eerste ontmoeting let Bianca goed op wanneer Youri `online' is, want ze zien elkaar alleen in het weekend. ,,Alleen hoeven we nu niet meer te msn'en'', lacht Bianca. Hoezo dan? ,,Nou we hebben nu allebei Skype, daarmee kan je gratis bellen. Dan lijkt het net alsof hij er al is.''

Dit is het negende portret uit een serie.

    • Ward Wijndelts
    • Ellie Uyttenbroek
    • Ari Versluis