Radio Voorkeur

De andere wereld. Aandacht voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Noordwijk die deze week te horen kregen dat ze Nederland definitief moeten verlaten. Burgemeester Harry Groen probeert zijn partijgenote minister Verdonk alsnog over te halen om clement te zijn voor een Sri-Lankees gezin met drie kinderen dat al twaalf jaar in Nederland verblijft en net een eigen woning heeft gekregen in Noordwijk. Verder een reportage over nieuwe manieren van geld inzamelen voor goede doelen. Radio 1, 7.05-8.00u.

OVT. In het eerste uur Henk Wesseling over het project Plaatsen van herinnering, naar het Franse voorbeeld van de reeks Lieux de mémoire. In het tweede uur aandacht voor de levensverhalen en de geschiedenis van landarbeiders en Jos Palms boek Oerend Hard over het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Schrijver en schaker Tim Krabbé praat over zijn nieuwe roman Een Goede Dag voor de Ezel en de jonge musicalregisseur Paul Eenens over de nieuwe Nederlandse versie van de rockmusical Jesus Christ Superstar. Radio 1, 19.04-20.00u.