Radio Voorkeur

Opium. Als `koningin van de portretfotografie' is Rineke Dijkstra één van de meest succesvolle Nederlandse fotografen in de internationale kunstwereld. Ze brak door met haar serie van kwetsbare pubers, gefotografeerd in badpak of onderbroek op de vloedlijn van een strand. Daarna volgden indringende portretten van pas bevallen moeders en jonge stierenvechters net na de strijd. Het Stedelijk Museum in Amsterdam organiseert een retrospectief van haar werk. In Opium een gesprek met deze internationaal gelauwerde fotografe. Radio 1, 19.00-20.00 uur

In de ban van de week. Nieuwsprogramma met als gasten onder anderen de schrijver Tomas Ross en politicus Jan Terlouw. Ross komt één jaar na de moord op Theo van Gogh met een thriller, De hand van god, over een moord op Ayaan Hirsi Ali. Terlouw maakt de balans op van alle initiatieven die er zijn geweest om innovatie bij het Nederlandse bedrijfsleven op gang te helpen. Verder een discussie tussen PvdA-kamerlid Aleid Wolfsen en misdaadverslaggever Bas van Hout over de liquidaties in de onderwereld, deze week in Amsterdam en Thailand. BNR Nieuwsradio, 9.00-12.00 uur