Ook `Het Kwartier' heeft last van eigentijdse problemen

In het artikel `Huurhuizen met luxe' (NRC Handelsblad, 22 oktober) schetst u een beeld van het seniorenparadijs `Het Kwartier' in Amsterdam. Wij wonen sinds maart dit jaar met veel plezier in Het Kwartier. Wij zijn echter geen kapitaalkrachtige senioren maar dertigers met een eerste kind op komst. En wij zijn beslist geen uitzondering. De crèche heeft een wachtlijst en om ons heen zien wij veel jonge gezinnen en starters op de woningmarkt. De huren beginnen dan ook niet bij 1.100 maar bij ongeveer 600 euro per maand. En ook in deze prijsklasse zijn er appartementen met meer dan twee kamers. Hiervoor woonden wij in een woning van 47 m² in Bos en Lommer, nu betalen wij het dubbele voor een licht en goed afgewerkt appartement van 89 m² in Amsterdam-Zuid. Dat wij ook nog gratis gebruik kunnen maken van zwembad, sauna en fitness is prettig, maar dit is nooit een overweging geweest om hier naartoe te verhuizen en waarschijnlijk geldt dit niet alleen voor ons.

In Amsterdam is duidelijk behoefte aan woningen in deze prijsklasse. De appartementen tot 1.000 euro waren allemaal onmiddellijk verhuurd, de enkele appartementen die nu nog leegstaan, zijn allemaal boven de 1.300 euro.

Gelukkig is Het Kwartier geen gated community; de bibliotheek uit het artikel is de openbare bibliotheek van het stadsdeel en voor iedereen toegankelijk.

Dat ook Het Kwartier geen paradijs is en last heeft van eigentijdse problemen, blijkt wel uit de berichten op de kabelkrant. Er is overlast van hondenpoep, er verdwijnen handdoeken uit de sauna en er wordt verzocht om het vuilnis in de containers te doen in plaats van het ernaast te zetten. In Bos en Lommer hadden we alleen last van hondenpoep.