Hoofdredacteur FT stapt op na meningsverschil

Andrew Gowers, hoofdredacteur van de Britse zakenkrant Financial Times (FT), is donderdag onverwacht opgestapt. De eigenaar van het dagblad, het uitgeversconcern Pearson, verklaarde bij monde van topvrouw Marjorie Scardino dat er een conflict met Gowers (48) was over de toekomstige strategie van het blad. De achtergrond van de meningsverschillen was echter niet onmiddellijk duidelijk, waardoor de kwestie leidde tot hernieuwde speculatie dat moederconcern Pearson de krant wellicht wil verkopen. Eerder heeft Scardino dat steeds tegengesproken. De FT heeft zijn oplage de afgelopen vier jaar met 10 procent zien slinken tot 426.000 in juni van dit jaar, terwijl ook de advertentieinkomsten in vijf jaar tijd halveerden. De opvolger van Gowers, die sinds vier jaar hoofdredacteur was, is de 50-jarige Lionel Barber. Sinds 2002 gaf Barber leiding aan de Amerikaanse editie van de krant.