Gewoon werk zoeken

Door de grote onbekendheid rond de levensloopregeling onstaat een paniekstemming om à la minute iets te doen.

Vorige week schreef J.M. dat zijn zus 22.000 euro had geërfd, maar dit bedrag moest inleveren bij de sociale dienst, omdat ze een bijstandsuitkering heeft. Dat is natuurlijk onzin. Ze moet haar uitkering opzeggen, omdat ze zelf voldoende geld heeft om te voorzien in de kosten van bestaan. Het maximaal toegestane vermogen voor een alleenstaande is zo'n 5.000 euro en voor een (eenouder)gezin zo'n 10.000 euro. Kortom, uitkering opzeggen en snel werk zoeken, dan mag mevrouw de erfenis houden. Het valt me tegen dat ze hier door de redactie niet op is gewezen.

(P.v.D.)

Ik denk dat dit een goed advies is, als de mevrouw in kwestie in staat is om te werken. Maar waar het J.M. vooral om ging was dat zijn zus niet in aanmerking kwam voor een ANW-uitkering, omdat haar aan alcohol verslaafde ex geen alimentatie betaalde. Helaas waren er geen lezers die hier een oplossing voor hadden.