FNV en bedrijven protesteren samen

FNV Bondgenoten organiseert volgende week maandag een demonstratie in Delfzijl tegen de hoge energieprijzen in Nederland. Samen met bedrijven als Akzo Delfzijl en aluminiumsmelter Aldel Corus Delfzijl roept de FNV de overheid op ,,de werkgelegenheid in de industrie te beschermen door de energiebedrijven te dwingen hun prijzen te dempen''. De hoge energiekosten leiden in de industrie tot oneerlijke concurrentie en kunnen nadelige gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, aldus de vakbond gisteren. ,,Het deugt gewoon niet dat de stroomprijs in Nederland 20 procent hoger ligt dan in onze buurlanden'', aldus vakbondsbestuurder A. van Dijk. Hij pleit ervoor de koppeling tussen de gasprijs en de olieprijs los te laten. Van Dijk verwacht maandag dat er 500 tot 1.000 demonstranten aanwezig zullen zijn in Delfzijl.