Film over moordenaar van John Lennon

Vijfentwintig jaar na de moord op ex-Beatle John Lennon wordt een film gemaakt over zijn moordenaar, Mark David Chapman. Volgens de Canadese producent Peace Arch Entertainment beginnen de opnamen voor Chapter 27 in januari.

Hoofdrol in de film is voor Jared Leto, die sinds deze week te zien is als snuivende wapenhandelaar in Lord of War. In Chapter 27 speelt hij de verwarde moordenaar Chapman die op 8 december 1980 John Lennon in New York zijn handtekening liet zetten op een exemplaar van de lp Double Fantasy en een paar uur later terugkeerde om hem dood te schieten.

Chapman, de echte, zit nog altijd in de gevangenis. Hij was tot zijn daad gekomen door de roman Catcher in the Rye van J.D. Salinger, die 26 hoofdstukken telt – vandaar de titel van de film. Hoofdpersoon uit die roman, Holden Caulfield, haat phonies en Chapman vond de maatschappijkritische miljonair Lennon even hypocriet. Wie de rollen van Lennon en zijn vrouw Yoko Ono gaan spelen, is nog niet bekend.