Derde gelijkspel RBC van dit seizoen

RBC Roosendaal pakte gisteravond zijn derde punt van dit seizoen in de eredivisie. De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk eindigde in 1-1. Op de ranglijst blijft RBC laatste, met een achterstand van vijf punten op Willem II en ADO Den Haag.

RBC kwam kort voor rust op voorsprong door een doelpunt van Kpaka. In de tweede helft was RKC de bovenliggende partij. Keller maakte gelijk, waarna de Waalwijkse ploeg verzuimde de wedstrijd te beslissen.

Omdat wederom niet werd gewonnen, neemt de druk op trainer Dolf Roks van RBC toe. De laatste weken werd zowel binnen als buiten de club openlijk gediscussieerd over zijn positie. Een aantal weken geleden kwam een van de sponsors met het voorstel om Roks aan de kant te schuiven ten koste van voormalig NEC-trainer Johan Neeskens. Voorzitter Pollemans hoorde het aan, maar sprak tegelijkertijd het vertrouwen uit in zijn trainer.

RBC bleef maar verliezen, waarna er afgelopen week ook intern de eerste strubbelingen kwamen. Roks deelde in de pers een sneer uit aan de gemeente Roosendaal. Hij stelde dat in omliggende steden veel meer geld beschikbaar werd gesteld voor betaald voetbal. De gemeente zou RBC in deze moeilijke situatie wel wat meer mogen steunen, vindt Roks. Verder stelde hij nog dat Roosendaal zonder RBC niets voorstelt. Het bestuur van RBC was not amused en vroeg Roks om uitleg.