About Love

Zijn baritonstem wil niemand horen, zegt Sytse Buwalda zelf, maar als countertenor klinkt hij hoogst bijzonder met zijn perfecte techniek, fraaie hoge stem en ongeforceerde topnoten. Het is te horen op zijn zelf geproduceerde cd About Love, met gevarieerd liedrepertoire van Caccini, Purcell en Beethoven tot Grieg, Poulenc en Gershwin.

Buwalda zorgt voor veel afwisseling, ook in de begleiding met luitist David van Oijen en fortepianist Vaughan Schlepp. Hij zingt over drie soorten liefdes: `verleiding en eerste liefde', `ware liefde' en `afgewezen liefde'. Al zingt Buwalda ook `Ich liebe dich, so wie du mich', veel liederen overstijgen gelukkig het `Ik hou van jou, ik blijf jou trouw.' Jeroen Bosch-achtig surrealistisch is een tekst als `But I know not what I ail, I shall dream of clogs and dogs with bottles at their tail'.

Buwalda Classics

2005-1 www.sytsebuwalda.nl****

    • Kasper Jansen