USB geheugen stick vervangt cd-speler

Visteon, de Amerikaanse toeleverancier voor de auto-industrie, neemt binnen anderhalf jaar een universele USB-connector voor auto's in productie. Ook enkele automerken, zoals VW en Smart, gaven op de recente autotentoonstelling in Frankfurt al aan een dergelijke voorziening te willen aanbieden. De voordelen zijn duidelijk: je hebt geen cd-speler plus bijbehorende opbergruimte voor cd's meer nodig. Op een 1 gigabyte geheugenstick kunnen tussen de vier- en de vijfhonderd muzieknummers worden opgeslagen en meegenomen in de auto. In de door Visteon ontwikkelde connector zou ook een ingebouwde verbinding voor iPod stereo of video kunnen worden opgenomen. Visteon schat in dat over anderhalf jaar de behoefte aan een dergelijke USB-toepassing explosief zal stijgen. Het bedrijf werkt er dan ook hard aan voor die tijd het systeem productierijp te hebben en ook voldoende fabricage capaciteit te hebben om aan de vraag uit de markt te voldoen.