Tweedehands bestelwagens nu een koopje

Het afschaffen, afgelopen zomer, van het grijze kenteken voor bestelwagens (en de daarbij behorende lage motorrijtuigenbelasting en vrijstelling van fiscale bijtelling) heeft de restwaarde van gebruikte bestelwagens doen kelderen. De tweedehands handel zit daardoor opgescheept met aanzienlijke voorraden Citroëns Berlingo, Volkswagens Caddy, Renaults Kangoo en Opels Combo, de meeste met zuinige dieselmotor. De restwaarde is met soms wel 50 procent gekelderd. Dat biedt kansen voor pretentieloze particuliere koopjesjagers die voor weinig geld willen rijden. Die lage prijzen wegen op tegen de hogere motorrijtuigenbelasting van zo'n dieselmodel. Sommige verkopers van tweedehands auto's denken dat de waarde weer gaat stijgen, dus snelle zoekacties hebben nu zin. Het vergt ook wel enig speurwerk naar een goed exemplaar, met als het kan weinig kilometers en goed onderhoud, maar dat loont de moeite.