Televisie Overige Films

The Cell (Tarsem Singh, 2000, VS/Duitsland). Curieuze eerste speelfilm van de hoofdzakelijk onder zijn voornaam Tarsem bekende kunstenaar combineert een thriller in de trant van The Silence of the Lambs met een psychedelische vormgeving, in de traditie van Dalí maar op de maat van MTV. Therapeute Jennifer Lopez sluit haar hersenen onderwijl direct aan op die van een psychopaat, waar monsters, jeugdtrauma's en een klein bang jongetje met elkaar in conflict zijn. Net5, 22.30-0.20u.

* 06/05 (Theo van Gogh, 2004, Nederland). Tweede deel van Van Gogh's complotthriller over de moord op Pim Fortuyn. Ned.2, 23.10-0.20u.

* Claire Dolan (Lodge H. Keerigan, 1998, VS/Frankrijk). Tweede film van regisseur Kerrigan schetst het leven van chique callgirl in een puntgaaf gefotografeerd glazen, bedriegelijk spiegelend New York. Katryn Cartlidge geeft deze Claire indrukwekkend ingetogen gestalte. Ned.3, 23.50-1.25u.

* Left Luggage (Jeroen Krabbé, 1998, Nederland/België/VS). Verdienstelijk regiedebuut van Krabbé, gebaseerd op Carl Friedmans roman `Twee koffers vol', in een scenariobewerking van Edwin de Vries, mikt op de traanklieren en schuwt desondanks vals sentiment. Vooral Krabbé zelf overtuigt, als een door de oorlog getraumatiseerde chassidische vader die zijn zoontje geen liefde kan geven. Ook met Isabelle Rossellini, Laura Fraser, Maximilian Schell, Marianne Sägebrecht. Canvas, 0.05-1.45u.

Summer of Sam (Spike Lee, 1999, VS). In omvangrijk epos over vriendschap en verraad beschouwt Lee de psychopatische moordenaar `Son of Sam', die het in 1977 in de New-Yorkse Bronx had voorzien op vrijende paartjes, als de katalysator van de teloorgang van de wereld. Het leven van een Italiaans vriendenclubje wordt in elk geval drastisch door elkaar geschud. En Lee laat zijn ongenoegen de vrije loop. RTL5, 0.20-2.45u., onderbroken door reclame.