Piraatje (4)

Rintje, Henriette en Tobias zijn in de tuin op zoek naar de geheime schat, maar het enige wat ze gevonden hebben is een briefje met een geheimzinnige boodschap: ,,Wil je mij vinden graaf niet zo diep maar kijk in de spiegel van wolken en zon!''

,,Ik snap er niks van'', zegt Tobias. ,,In huis zijn wel spiegels, maar hier in de tuin?''

Alledrie gaan ze op zoek in de tuin. Ze kijken onder de struiken, in een holle boomstam en tillen grote stenen op.

,,Hier'', zegt Rintje. ,,Lijkt dit niet op een spiegel?''

,,Dat is de fietsbel van je moeder'', zegt Tobias. ,,Hij spiegelt inderdaad, maar het lijkt me sterk dat daar de schat in zit!''

Rintje draait de fietsbel open, en er zitten alleen kleine schroefjes en een veer in.

,,Wat dacht je van de ramen van het schuurtje?'' vraagt Henriette. ,,Als ik erin kijk dan zie ik mijn eigen gezicht?''

,,Daar schieten we ook niks mee op'', zegt Rintje. ,,Volgens het briefje moet je de wolken en de zon erin zien. ik loop nog een keer door de hele tuin. Misschien vind ik nu wel iets.''

,,We vinden het echt niet'', zegt Henriette. ,,Dat stomme briefje slaat nergens op!''

,,Ja!'' horen ze Rintje roepen achter uit de tuin. ,,Kom snel kijken!''

,,We zien helemaal niks'', zeggen Tobias en Henriette als ze achter in de tuin bij Rintje staan. ,,Alleen bomen, gras en struiken en de vijver!''

,,Juist'', zegt Rintje. ,,De vijver! En kijk daar eens heel goed naar!''

,,Ik zie water'', zegt Tobias. ,,Ik snap het!'' gilt Henriette. ,,De vijver is de spiegel! Als je erin kijkt zie je de wolken en de zon weerspiegeld!''

,,Dus de schat ligt in de vijver!'' zegt Tobias. ,,Maar hoe gaan we hem opgraven? Ik kan niet goed zwemmen, en Henriette gaat nooit die vieze modderpoel in.''

,,Ik neem wel een duik'', zegt Rintje. Met een aanloop springt hij de vijver in en even later komt hij proestend boven. Zonder schat, maar hij blijft het proberen. Na een paar keer duiken roept hij: ,,Ik heb iets raars gezien. het lijkt op een vis maar dan van ijzer of goud!''

,,Dat heet een goudvis'', zegt Henriette.

,,Nee, deze zwom niet. Ik probeer het nog een keer!'' Na nog een flinke duik komt hij even later tevoorschijn met een ijzeren vis. Hij gooit hem op de kant en Henriette pakt meteen een doek en begint de modder eraf te wrijven. ,,Het is een doosje'', roept ze. ,,Maak open!''

WORDT VERVOLGD

Meer over Rintje op www.rintje.nl