Nog twee dagen, en dan gaat Hans lopen

De Rotterdammer Hans de Koning is in New York aangekomen. Zondag rent hij voor het eerst een marathon – die van New York. Niet de oudste, wel de grootste: 85.000 deelnemers. ,,De route ken ik al redelijk. Ik denk dat de brug naar Manhattan na een kilometer of 25 een echte sloper gaat worden. Maar

Nog twee dagen, en dan gaat Hans lopen

De Rotterdammer Hans de Koning is in New York aangekomen. Zondag rent hij voor het eerst een marathon - die van New York. Niet de oudste, wel de grootste: 85.000 deelnemers.

,,De route ken ik al redelijk. Ik denk dat de brug naar Manhattan na een kilometer of 25 een echte sloper gaat worden. Maar om daarna op Manhattan aan te komen moet super zijn. Het plan is om in een tempo van 5 minuten per kilometer te vertrekken en na 25 kilometer te kijken hoe de vlag er bij hangt om eventueel te versnellen.”

,,De vraag: waarom doe ik het eigenlijk? Die heb ik mijzelf al meerdere malen heb gesteld. Zeker na een kilometer of 25 moet je met een echt goed antwoord komen. Ik wil kijken of van mezelf kan winnen op de momenten dat je alleen nog maar wil stoppen.” (zie de post van 28/10 voor een filmpje van Hans aan het trainen)

Nederlandse toejuichers worden opgeroepen aan de westkant van 1st Avenue te staan, tussen 83rd en 84th Street.