MG maakt eind volgend jaar zijn comeback

Terwijl de nieuwe Chinese eigenaar van het failliete MG Rover, Nanjing Automobile, nog steggelt met een ander locale industriële partner over toekomst van Rover in China, is de kans groot dat in de voormalige Rover fabriek in het Engelse Longbrigde de productie van MG sportwagens wordt hervat. Daarbij speelt de toevoer van onder andere motoren uit China, waar de voormalige Rover Powertrain productielijn na verhuizing vanuit Engeland weer wordt opgebouwd, een cruciale rol. Voor kerstmis moet ook nog een joint venture overeenkomst tussen Nanjing en diens Britse zakenpartner GB Sports Car Co, worden getekend. Een vertegenwoordiger van Nanjing verklaarde echter dat uiteindelijk voor eind 2006 de productie van een licht gemodificeerde MG TF sportwagen alsook de sportieve compacte ZT zal kunnen worden hervat.